Stap voor Stap naar een Gezonde Balans 

 


 


Het CooL-programma 

CooL is een leefstijl programma dat wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken. Je hebt wel een verwijzing van je (huis)arts nodig

Als CooL-coach help ik je om aan de slag te gaan met je voedingspatroon, beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar en bestaat uit één-op-één gesprekken en groepssessies met mede-deelnemers.

Als leefstijlcoach ondersteun ik jou om je gedrag te veranderen. We kijken samen wat er nu al goed gaat, stellen doelen met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken. Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. De buurtsportcoach komt tijdens een bijeenkomst tips geven.

Deelname aan CooL is kosteloos maar ik verwacht van jou dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die we samen  bepaald hebben. 

Voor wie is CooL bedoeld?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je 18 jaar of ouder bent en overgewicht hebt. Dat betekent een BMI van meer dan 30 of een BMI tussen 25 en 30, en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten.

Bereken je BMI


 Ook stoppen met roken?

Ben jij een roker en heb je ook last van overgewicht? Dan weet je misschien niet goed wat waar je moet beginnen om je leefstijl te verbeteren. Daarom combineer ik twee programma's waarbij we eerst het roken aanpakken, en daarna het overgewicht. Je kunt immers niet alles tegelijk. Beide programma's worden vergoed door de basisverzekering.